Professional Audio & Video Blog

Van Fiets Elfstedentocht tot Skûtsjesilen. Hoe komt Friesland bij de Fries?

Omrop Fryslân Omrop Fryslân

Friesland is een actieve provincie. Iedere dag zijn er meerdere evenementen die interessant zijn om live te verslaan op Omrop Fryslân. De vraag om méér live verslagen vanuit een provincie met, om het zo maar te zeggen ‘niet de beste 4G dekking’, vraagt om een unieke oplossing. Heynen heeft Omrop Fryslân hierbij geholpen. 

 

De uitzendwereld verandert

Martin Wijbenga: “Nieuws wordt steeds vluchtiger en de verwachtingen ten aanzien van kwaliteit groeien met de dag. Toch weten we bij Omrop Fryslân up-to-date te blijven door het inzetten van LiveU.” 

Wat is LiveU?

LiveU is een draagbare video encoder die het signaal van de verslaggever via 4G live streamt naar de studio. Doordat je meerdere simkaarten in de encoder kunt doen wordt het signaal ultrasnel verzonden. Dat is zeker bij live verslaglegging zeer belangrijk. Zo wordt het liveverslag van de Fiets Elfstedentocht misschien wel via 8 simkaartjes verstuurd. Als gebruiker merk je hier niets van, behalve dan dat het heel stabiel werkt!

Samenwerking

In 2013 zijn we met LiveU begonnen. Dat werkte toen nog via 3G. In combinatie met satellietverbindingen traden er soms storingen op. Het was fijn om te ervaren dat Heynen er bovenop zat. Samen hebben we geanalyseerd waar het fout ging en met een paar instellingswijzigingen is het helemaal goed gekomen. Inmiddels hebben we 5 LiveU encoders die we bijna continu in gebruik hebben.

Contact

Enthousiast geworden door het verhaal van Omrop Fryslân? Benieuwd wat LiveU voor u kan betekenen? Of heeft u een vraagstuk waarbij u de kennis, ervaring en contacten van Heynen goed kunt gebruiken? Neem gerust contact op met Ad de Groot - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Hij helpt u graag!