Network Monitoring and Analysis Solutions

Wireless / Draadloos netwerk planning

AirMagnet Planner AirMagnet

Draadloze netwerken zijn anno 2015 niet meer weg te denken in welke omgeving dan ook. Zakelijk, horeca of thuis. Toch komt er veel meer bij kijken dan alleen bereik. Ook kanaal overlap, aantal clients per acces-points of stoorbronnen.

 

Zonder wifi tooling is het nagenoeg onmogelijk om tot een degelijk antwoord te komen waar uw klant u voor inschakelt. Plant u uw draadloze netwerken nog met de spreekwoordelijke 'natte vinger'? Niet doen, met behulp van de AirMagnet Planner (onderdeel van AirMagnet Survey Pro) kunt u binnen 60 minuten een plan maken waarop uw u offerte kan baseren. Na de uitrol kunt u uw installatie valideren en eventueel kleine aanpassingen doen, waarop uw klant de service krijgt die u garandeerd.

 

  Heatmaps simuleren

 • Om uiteindelijk van die nette heatmaps te krijgen waarop het draadloze signaal is ingetekend, beginnen het definiëren van de verschillende wanden van het gebouw. Van al het werk, is dit hetgeen wat het meeste tijd inneemt.
  Vervolgens geven we aan, in welk gebied exact we de coverage sowieso willen hebben:

 • Draadloze netwerk simulatie

 • Verreweg de interessantste feature die we gebruiken tijdens de planning van het netwerk is de 'Advisor'. De tool waarin we aangeven wat de accespoints kunnen die we gaan plaatsen:
  Zaken als, zendvermogen, kanalen, plaatsing van het accespoint, gebruikte banden.. etc etc. Alles kan worden ingevuld voor de situatie zoals deze bij jullie klant is. Met vervolgens één druk op de knop berekend de software hoeveel & waar het beste de accespoints geplaatst kunnen worden:

 • Verschillen in SLA's

 • Een mooie feature van de software is dat er per case verschillende SLA's kunnen worden afgestemd. Is er een betere coverage nodig? Dan kan het minimale bereik handmatig snel worden aangepast. Hierdoor wordt alles wat buiten de gewenste coverage valt 'grijs' gemaakt. In het onderstaande voorbeeld hebben we de 2 buitenste AP's actief gemaakt, en het minimale bereik ver opgeschroeft. Dit laat mooi zien waar deze AP's komen, en waarom de AP's in de midden dus nodig zijn:


  Bent u geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden? Heynen kan u kosteloos van een 7 daagse volledig trail versie voorzien. Neem This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Heynen heeft compatible demo USB-adapters beschikbaar.

 • Main Advantages

  Plannen zonder kopzorgen
 • Geen onnodige onsite bezoeken
 • Bespaar tijd, dus geld
 • Makkelijk te gebruiken