Network Monitoring and Analysis Solutions

Weet u welke apparaten er exact in uw netwerk zich bevinden? De OptiView-XG wel!

Weet u welke apparaten er exact in uw netwerk zich bevinden? De OptiView-XG wel!

Netwerken worden vandaag de dag steeds complexer en uitgebreider. Documentatie van al die wijzigingen is voor veel netwerkadministrators helaas nog altijd een ondergeschoven kindje. Tel daarbij op dat het uw taak is om dergelijke complexe netwerken te audit'en. Fluke Networks heeft met de introductie van de OptiView-XG Network Analysis Tablet daar een oplossing voor gemaakt. Één tablet, die u inzicht geeft wat er zich allemaal afspeelt op het netwerk.

 

 

  Netwerk visualisatie

 • Aan de basis van de OptiView-XG staat de krachtige netwerk discovery. Dit houdt in dat op verschillende manieren het netwerk wordt benaderd om te kijken welke apparaten er gevonden worden. Switches, routers en servers en andere appliances worden stuk voor stuk uitgevraagd naar informatie, die vervolgens gecorreleerd wordt tot een uitgebreide lijst met alle apparaten die ontdekt zijn. De OptiView-XG kan hier vervolgens automatisch een Visio tekening van maken, met de informatie die voor u van belang is (bijvoorbeeld: Firm-/Software versies welke is geinstalleerd). Niet alleen bespaart u dit een hoop werk ook hebben wij in praktijk voorbeelden al gemerkt dat er toch vaker ongedocumenteerde servers in een netwerk voorkomen. En dat zijn doorgaans juist de servers die ook in patchrondes worden overgeslagen.

 • Wi-Fi auditing

 • De OptiView is een complete tool, uitgerust voor ieder netwerk. 1Gb koper, 1Gb fiber of 10Gb fiber vormen geen enkel probleem. Ook aan Wi-Fi is uiteraard gedacht. De OptiView-XG is uitgerust met 3 Wi-Fi kaarten, voor compleet inzicht wat er in uw draadloze spectrum gebeurt. De software is uitgerust met de mogelijkheid om te scannen naar bijvoorbeeld 'rogue-accespoints'. Dit kunnen accespoints zijn die zich voordoen als een onderdeel van uw netwerk om gebruikers te misleiden zich aan te melden op het netwerk van de hacker. Aan de andere kant, en wat helaas steeds meer voorkomt, een gebruiker in uw netwerk wil graag een betere Wi-Fi verbinding en sluit zijn van huis meegenomen router aan op een netwerkpoort van uw netwerk. Zich totaal niet bewust zijnde van de veiligheidsrisico's die dat met zich meebrengt.

 • Bewezen successen

 • De OptiView-XG is een moderne tool voor een auditor die mee wil groeien met zijn tijd. Binnen de Benelux wordt de OptiView-XG op dit moment al succesvol ingezet bij verschillende overheden, ministeries en bedrijven die zich bezighouden met netwerkmonitoring en of auditing. Voor veel gebruikers heeft de OptiView-XG direct zijn waarde bewezen, door onbekende zaken bekend te maken, of juist het gemak waarmee audits uitgevoerd kunnen worden. Heynen in in Benelux de exclusieve partner van Fluke Networks voor deze product lijn en heeft een demo unit beschikbaar. Zou u vrijblijvend kennis willen maken met de mogelijkheden van de OptiView-XG, neem dan nu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • Main Advantages

  Direct inzicht in uw netwerksituatie
 • Zelf selecteren welke gegevens u wil zien
 • Makkelijk in gebruik
 • Tot 32 gebruikers simultaan te gebruiken
 • Performance metingen en troubeshooting
 • Gratis demo beschikbaar