Expert advice Professional support 70 years of broadcast experience Innovative, reliable and personal Your local experts

Heynen

Heynen works for innovators.

Roparun, Heynen en LiveU; een partnerschap vol mooie initiatieven

Roparun, Heynen en LiveU; een partnerschap vol mooie initiatieven

Dit weekeinde (8 tot en met 10 juni 2019) is het weer zo ver. 9000 deelnemers gaan weer een fysieke prestatie neerzetten voor het goede doel: palliatieve zorg voor mensen met kanker! Mede dankzij LiveU en een groot team van vrijwillige enthousiaste reporters en cameramensen kunnen ook de achterblijvers en betrokkenen thuis,  live meeleven met de deelnemers op en activiteiten naast de route. 

Roparun
Wat in 1992 ontstaan is uit een weddenschap is inmiddels uitgegroeid tot een serieus evenement. 220 teams lopen van Parijs naar Rotterdam. 100 teams van Hamburg naar Rotterdam. Vorig jaar hebben de 9000 lopers, fietsers, masseurs, chauffeurs en teamcaptains meer dan 5 miljoen euro opgehaald! Dit geld wordt aan goede doelen gegeven die zich inzetten voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Denk hierbij aan koppelbedden in hospices, hoofdhuidkoelers om haar te behouden tijdens chemotherapie, ambulances voor ambulancewensen en Prinses Maxima Centrum te Utrecht is bijna volledig ingericht door giften van Roparun.

Heynen
Jeffrey Vlietstra, projectleider van het Roparun videoteam kwam bij Heynen met de vraag hoe eenvoudig liveverslag te kunnen brengen van langs de route. Heynen levert al jaren LiveU’s aan professionele broadcasters en media bedrijven zoals NOS, Talpa, NEP, TMG, NoMoBo  en tal van regionale omroepen. Daarnaast leveren ze ook LiveU’s voor evenementen variërend van het WK voetbal tot een plaatselijke wielerronde, sinterklaasoptocht of gemeenteraadsvergadering. Hierdoor wist Heynen dat LiveU dé oplossing zou zijn voor Roparun.

De samenwerking
Jeffrey vertelt: “We hadden in onze zoektocht naar de juiste oplossing de naam LiveU al vaker voorbij horen komen. Collega organisaties waren hier inderdaad erg over te spreken. Wat ons het meest aangenaam heeft verrast is de service die Heynen biedt. Alle LiveU units worden volledig voorgeprogrammeerd afgeleverd en de server wordt voor ons ingericht. Hierdoor is het voor de camerateams, die allemaal op vrijwillige basis meewerken aan Roparun, een fluitje van een cent om aan de slag te gaan. Camera’s inpluggen en we kunnen direct van start! Ook heeft Heynen heel goed meegedacht over hoe we de gebruikte data konden verminderen, door bijvoorbeeld units te leveren die gebruik maken van HEVC (H.265 encoding) om zo kosten te besparen. Doordat we de LiveU units kunnen huren i.p.v. aanschaffen besparen we ook veel geld. Heynen zou ik eerder een partner noemen dan een leverancier”. 

Het resultaat
Doordat we voor LiveU hebben gekozen zijn we vooral heel flexibel! We kunnen vanaf iedere straathoek live verslag doen. Door gebruikmaking van 8 simkaartjes hebben we overal op de route bereik. Zo kunnen de achterblijvers en betrokkenen ons continue volgen. Op YouTube, op Roparun.nl, op onze facebook site, op RTV Rijnmond, rur.nl, openrotterdam.nl en ga zo maar door. Het fijne van LiveU is dat alle beelden goed gestreamd worden en dat alle beelden ook opgeslagen worden. Hierdoor kunnen we beelden ook met een minuut vertraging uitzenden als dit in de studio beter uitkomt. Met LiveU en Heynen als leverancier hebben we een goede, stabiele oplossing die we in no-time online hebben.

roparun2.png


  • Share:

Our expert(s):

Danny Bol Danny Bol
Please contact Danny with any questions or business opportunities relating to the Broadcast Industry. We love to be involved in developing new solutions and bringing these to the Dutch market. Contact form danny.bol@heynen.nl
+31 (0)6 23 06 07 12

Jos Jorissen Jos Jorissen
Please contact Jos with any questions or business opportunities relating to Heynen. Jos loves to be involved in developing new solutions and bringing these to the Belgian and Luxembourg market. Contact form jos.jorissen@heynen.com
+32 (0)475 44 55 66