Network Monitoring and Analysis Solutions

Opsporen van niet-metalen leidingen

Opsporen van niet-metalen leidingen

Bij de aanleg van glasvezel netwerken maakt u vast gebruik van kunststofbuizen (HDPE buizen). Het lokaliseren van deze buizen als ze eenmaal onder de grond liggen kan een lastige klus zijn. In lang niet alle gevallen wordt gebruik gemaakt van een geïntegreerde lokalisatiedraad. Wat ook voorkomt is dat de lokalisatiedraad beschadigd raakt bij het opvullen van de sleuf wat het lokaliseren van een buis bemoeilijkt. Bij een sleuf loze legtechniek is vrijwel onmogelijk om een lokalisatiedraad te plaatsen die evenwijdig aan de buis loopt.

 

    Eenvoudig lokaliseren

  • Heynen biedt een oplossing om deze buizen toch eenvoudig te lokaliseren met behulp van een kleine sonde. Deze sonde is een zelfstandige op batterijen werkende mini-zender met een zendbereik van ruim 7 meter. Het signaal kan worden opgevangen door een reguliere kabelzoeker. Deze kabelzoeker is ook geschikt voor het lokaliseren van buizen met werkende geleidingsdraad en andere kabels.

  • Geen gedoe kabelzoekers

  • De genoemde sondes en kabelzoekers zijn van Rycom. Rycom biedt verschillende typen geen-gedoe kabelzoekers die allemaal zeer eenvoudig in het gebruik zijn. Dus zonder toeters en bellen die u toch niet gebruikt. U betaalt dan ook nooit meer dan nodig is.

  • Rycom Service Center

  • Het Europese service en support center van Rycom wordt verzorgd door Heynen. We kunnen u daarom optimaal ondersteunen met al uw vragen, reparaties en kalibraties.