Network Monitoring and Analysis Blog

Tuesday, 10 October 2017 14:38

Bescherming van persoonsgegevens tijdens monitoring

Bescherming van persoonsgegevens tijdens monitoring

De boetes liegen er niet om: vier procent van de omzet met een maximum van twintig miljoen euro. En de raad van bestuur is hoofdelijk aansprakelijk. Met een Autoriteit Persoonsgegevens, die straks streng gaat handhaven, hebben we het hier niet over bangmakerij. Hoe zorg je ervoor dat de kans op een boete of reputatieschade tot het minimum beperkt wordt? Door de bescherming van persoonsgegevens tot prioriteit nummer één te maken. De burger/patiënt/consument staat in de GDPR namelijk centraal.

Netwerk monitoring zal ook aan deze norm moeten voldoen. NETSCOUT® monitoring and security solutions, met in het bijzonder nGenius® Packet Flow System (PFS) zorgt ervoor dat er zichtbaarheid (visibility) ontstaat voor bedrijven, die voldoet aan de regelgeving, of dit nu cloud- , hybride- of lokale netwerken zijn is om het even.

GDPR, HIPAA en PCI-DSS definiëren de soorten persoonlijke gegevens die kunnen worden verzameld en opgenomen, evenals waar deze gegevens kunnen zijn verzonden. Netwerk- en security teams zullen moeten "begrijpen" welke paden de datastroom neemt, waar het zal worden opgeslagen en alle locaties die hiervoor een applicatie, monitoring- of security tool hebben. Zodra dit duidelijk is, zal een "zichtbaarheids-netwerk"  worden gecreëerd door NETSCOUT® door middel van selectief verwijderen of maskeren van de data op pakketniveau.

Het "masking and slicing" betekent simpelweg dat alles van zowel IP adressen tot aan creditcard gegevens zal worden verborgen of verwijderd van pakketten dat wordt gebruikt bij het bewaken en/of registreren van netwerkverkeer.

Heynen is klaar om samen met u de behoeften te identificeren van uw monitoring- en beveiligingsinfrastructuur. Deze oplossing biedt u de handvaten waarmee u succesvol kunt voldoen aan de moderne regelgeving. Neem contact met ons op voor meer informatie.