Professional Audio & Video Blog

Mede dankzij Nomobo en LiveU het eerste Nederlandse dance event live op YouTube

Nederlands dance event live op YouTube Nederlands dance event live op YouTube

Dankzij Nomobo en Heynen's LiveU cellular uplink solution zal voor het eerst zal een Nederlands electronic dance music event live te zien zijn op Youtube. Via een live stream vanuit het monumentale Concertgebouw is het uitverkochte evenement VRIJ op vrijdag 19 oktober, vanaf 22.30 uur te zien. Met een internationale line up van top producers zal de hele wereld rechtstreeks mee kunnen kijken met de live optredens van Junkie XL (NL), Pretty Lights (USA), Yonderboi (Hun) en Eelke Kleijn (NL).

Het live streamen van evenementen staat wereldwijd nog in de kinderschoenen, maar is volop in ontwikkeling. Zo werd er afgelopen zondag al een flink record neergezet tijdens de Space Jump van Felix Baumgartner.

"Dit project opent deuren en geeft alvast een kijkje in de rijke toekomst van deze 'nieuwe' manier van broadcasten. Het concept is tot stand gekomen door intensieve coöperatie tussen diverse partijen uit verschillende disciplines. Amsterdam Dance Event, marketingbureau Nachtwerk, het platform VRIJ, het Concertgebouw, management agency Epiqurus, multimedia productiebedrijf Nomobo, Buma/Stemra en Youtube hebben maandenlang samengewerkt om deze primeur te realiseren."