Network Monitoring and Analysis Solutions

Hoe plan je netwerk capaciteit?

bandbreedte capaciteitsplanning Fluke Networks

Netwerk planning is vandaag de dag een balans vinden tussen twee conflicterende werelden: de wens voor snelheid door snelle respons en optimale eind gebruiker performance en de wens om kosten te reduceren. Verkeer (zakelijk of ander) heeft de neiging om de beschikbare bandbreedte te vullen zodra deze beschikbaar is.

 

Het is vandaag de dag geen oplossing meer om alsmaar bandbreedte uit te breiden, er zal eerst bewezen moeten worden dat een link voor langere tijd overbelast is door legitiem zakelijk gebruik. Heynen laat u graag één van onze oplossingen zien waarmee u dit probleem kunt aanpakken.

  Waarom effectieve capaciteitsplanning cruciaal is

 • In iedere organisatie met remote locaties zijn de kosten van bandbreedte moeilijk te kwalificeren. Bandbreedte heeft de eigenschap de beschikbare capaciteit direct te gebruiken of dit nu zakelijk verkeer is ofniet. Performance eisen door gebruikers zorgen voor een constante druk op IT om bandbreedte te vergroten om daarmee te zorgen dat er effectief gewerkt kan worden, waar management wensen heeft om kosten te reduceren. Deze spagaat kan voor moeilijkheden zorgen.

 • Technische uitdagingen met capaciteitsplanning

 • Om een link te identificeren welke additionele bandbreedte nodig heeft, moet er gedemonstreerd worden dat er een overbelasting plaatsvind. En dat deze overbelasting wordt veroorzaakt door zakelijk verkeer. Doorgaans worden met monitoringstools gekeken naar piek belastingen, echter geeft dit bijvoorbeeld weer wanneer er een piek heeft plaatsgevonden. Hoelang deze piek precies aan heeft gehouden wordt niet verteld. Heynen capaciteitsplanning screenshot

 • Heynen capaciteitsplanning met TruView

 • Vanuit een 'single-view' wordt er weergegeven of en waar overbelasting heeft plaatsgevonden (en door welk type verkeer dit is geweest). SNMP en NetFlow data worden gecombineerd om weer te geven of een link gebruik wordt, hoe zwaar deze gebruikt wordt en door wie deze gebruikt wordt. Burst-details worden in een tijdstrend weergegeven om duidelijk te maken of het gebruik stabiel, onvoorspelbaar of groeiend is. Capaciteitsplanning is één van de onderdelen waarmee Visual TruView kan helpen. Heynen heeft demo apparatuur beschikbaar, neem vandaag vrijblijven contact op voor meer informatie.

 • Main Advantages

  * Met een burst-style view, TruView laat het gebruik over tijd in specifieke banden zien (<30%, 30%-60%, 60%-80%, >80%).
 • * Gebaseerd op 1-minuut durende intervallen, details van overbelasting worden nooit over het hoofd gezien in weergaves van een week, maand of zelfs jaar
 • * 'Follow the red' om de meest overbelaste links te zien
 • * Draai de weergave om en zie welke links nooit meer dan 30% belast waren, om deze vervolgens te kunnen downgraden
 • * Met behulp van een filter is het mogelijk om openingstijden in beeld te brengen om zo backups of andere nachtelijke taken te filteren
 • * Voor die links die niet overbelast zijn, gebruik >60% niveaus om een lange termijn budget planning te realiseren