Company

Drie generaties

Heynen is een familiebedrijf. Sinds de oprichting in 1951 hebben drie Heijnen's aan het roer gestaan.frspaceruk

Graag stellen we hen hieronder aan je voor.

Maar naast de betrokkenheid van de Heijnen familie is het voornamelijk de bedrijfscultuur die Heynen een echt familiebedrijf maakt.

Hoe zit het nou met die Heijnen en Heynen?

Bij de oprichting van Heynen in 1951 is de onderneming ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In die tijd moest je de inschrijving nog per letter van de bedrijfsnaam betalen. Dus ook toen werd al scherp op de kosten gelet! *


leon200

Leon Heijnen is de oprichter van Heynen. Hij is in Nijmegen geboren in 1919 en had een broer en een zus. De familie van Leon zat in de textiel – een vak dat hij totaal niet zag zitten. De techniek trok hem veel meer. Na wat ruzies is hij tegen de zin van zijn ouders elektronica gaan studeren.

In 1951 werkte Leon bij een ingenieursbureau in Venlo en besloot hij dat hij liever zelf verantwoordelijk was voor zijn projecten. Al snel was het voor Leon gebruikelijk om bij een technisch probleem niet zelf achter de tekentafel te gaan zitten maar bij anderen na te gaan hoe zij eenzelfde probleem hadden opgelost. Vaak had zo'n oplossing de vorm van een apparaat en dit verkocht hij dan aan zijn opdrachtgever. Om vervolgens op zoek te gaan naar anderen met hetzelfde probleem om ook hen hetzelfde apparaat te kunnen verkopen.


rudi200

Rudi (Rolf) is de jongste zoon van Leon en Martha Heijnen. In 1946 geboren in Stuttgart waar zijn vader destijds werkzaam was de communicatie op een vliegveld helpen op te zetten. Hij groeide op in Gennep waar Heynen lang kantoor hield naast de privéwoning van de familie. Zo kwam hij al op jonge leeftijd in contact met het internationale zakendoen en moderne technologie.

Rudi is elektrotechniek gaan studeren in Eindhoven. Al snel koos hij voor een avondopleiding en is hij overdag bij Philips gaan werken waar hij een bijdrage leverde aan de ontwikkeling van ringkerngeheugens.

Zijn motto bij Heynen is "The only constant is change" – het blijven zoeken naar nieuwe technologieën en ontwikkelingen is voorwaarde voor continuïteit.

Rudi woont vandaag de dag samen met zijn vrouw Diana op Vancouver Island in Canada.


lennart200

De jongste zoon van Rudi en Diana Heijnen, Lennart, die een oudere broer, Vincent, heeft, is de derde generatie Heijnen bij Heynen. Hij is geboren in 1977 in Nieuw-Bergen en groeide op in Boxmeer. Net als zijn vader en opa heeft ook Lennart een grote interesse in elektrotechniek. Hij studeerde dit vak aan de HTS in Eindhoven en na afronding van die studie volgde hij een deeltijd studie bedrijfskunde (MBA) aan de Tias Business School.

Vanaf 2003 is Lennart bij Heynen betrokken. Eerst als buitendienst medewerker vanuit de vestiging in Houthalen (België) en later vanuit Nederland waar hij nu de eindverantwoordelijke is.

Lennart is getrouwd met Nienke en is de vader van Tim, Lucas en Eva.


* Dat verhaal van per letter betalen is natuurlijk niet echt waar. De officiële naam van Heynen is Heijnen B.V. – met puntjes op de i en j dus. Maar in het beeldmerk en in het digitale verkeer gebruiken we de Ypsilon. Dit omdat Heynen veel zaken doet met buitenlandse ondernemingen en de combinatie e-i-j wordt in Engelstalige landen niet gebruikt en dit kan dus voor verwarring zorgen.