Network Monitoring and Analysis Blog

Tuesday, 18 August 2015 08:26

Cloud-technologie verbindt het bedrijfsleven met applicaties

Allot Cloud Acces Optimalisatie

Datacenter specialisten en telecom operatoren bieden al decennia lang datacenter, IT infrastructuur en communicatie diensten aan het MKB aan. Cloud diensten zijn een uitbreiding van dit pakket en bieden het bedrijfsleven meer flexibiliteit in de toegankelijkheid en het beheer van bedrijfsapplicaties. Voor steeds meer datacenter specialisten en telecom operatoren hoort cloud technologie tot het vaste portfolio en zorgt zo voor inkomsten in het domein van enterprise cloud en managed hosting.


Cloud is meer dan een verandering in eigendom van infrastructuur


Hoewel het lijkt alsof er bij enterprise cloud en managed hosting alleen een verandering in eigendom van de infrastructuur plaatsvindt is het veel meer dan dat alleen. Moderne datacenters in de cloud zijn gebouwd op virtuele computerplatformen met software-defined architecturen. Maar realiseer je wel dat de toegang tot die diensten over dezelfde WAN verbinding loopt die de organisatie met het internet verbindt. Cloud toegang heeft niet dezelfde ontwikkeling doorgemaakt als de flexibele, gevirtualiseerde en centraal beheerde datacenters.


Gedeelde toegang kan leiden tot performance degradatie en de juiste werking van applicaties bedreigen

Wanneer gebruikers de beschikbare cloud access capaciteit moeten delen, heeft dit invloed op de quality of experience, performance van applicaties en SLA compliance. Servicedegradatie kan worden veroorzaakt door het gebruik van real-time video, bestandsoverdracht, communicatiediensten zoals Skype of MS Lync, software downloads maar ook DDOS aanvallen of ander ongewenst verkeer.


Allot Cloud Access Optimalisatie biedt de oplossing


De Cloud Access Optimalisatie oplossing van Allot helpt om de gedeelde internet toegang en het interne netwerk beter en efficiënter te beheren. Het garandeert de beschikbaarheid, performance en beveiliging van cloud applicaties en daarmee de Quality of Service die is vastgelegd in de SLA en die de gebruiker verwacht.


Allot Cloud Access Optimalisatie maakt het mogelijk om:
• De performance van applicaties onder een dynamische en veranderend gebruik te garanderen
• Performance verwachtingen af te stemmen met de eisen van elke cloud gebruiker
• Gedetailleerd inzicht te krijgen in het gebruik van applicaties en zo troubleshooting, QoS beheer, capaciteitsplanning en compliance vraagstukken te ondersteunen.
• Uptime van diensten te vergroten door verstoringen te lokaliseren en aan de bron te verhelpen
• Cloud data centers en gebruikers te beschermen tegen DDoS aanvallen en malware besmettingen die de dienstverlening en beschikbaarheid van applicaties kunnen verstoren

Related Solutions

 • FX150+ OTDR VeEX

  Featuring up to 256,000 Data Points and 3 cm resolution, the new enhanced FX150+ mini OTDR from VeEX offers superior measurement accuracy for installation, maintenance and troubleshooting of FTTx, Mobile FrontHaul/BackHaul and Metro fiber networks. The compact, lightweight platform incorporates power meter, light source, fiber inspection probe and VFL test options which add exceptional versatility to the unit.

 • WiFi Troubleshooting with full spectrum analyzer

  The WX150 test set is a compact and lightweight addition to the WiFi Air Expert family. It provides all the tools necessary for WiFi networks discovery, survey, optimization, performance testing and troubleshooting in a compact form factor.

 • packet visibility in the cloud

  You hold a responsibility in the design or implementation of monitoring and/or security solutions in a network environment. And the network and application are being virtualized in a private- or pubic cloud environment. This causes a challenge in getting the right packets to right tools. In the traditional world you relied on span ports, taps and packet brokers but how will this work in a virtual environment?
 • Weet u welke apparaten er exact in uw netwerk zich bevinden? De OptiView-XG wel!

  Netwerken worden vandaag de dag steeds complexer en uitgebreider. Documentatie van al die wijzigingen is voor veel netwerkadministrators helaas nog altijd een ondergeschoven kindje. Tel daarbij op dat het uw taak is om dergelijke complexe netwerken te audit'en. Fluke Networks heeft met de introductie van de OptiView-XG Network Analysis Tablet daar een oplossing voor gemaakt. Één tablet, die u inzicht geeft wat er zich allemaal afspeelt op het netwerk.

   

   

 • Solve application performance problems

  You are faced with a growing number of question and complaints from users about applications on your network. And these questions and complaints are getting more and more complex to solve. Application-centric analysis software gives you quick answers to application performance problems.

Supplier

 • Allot Communications

  Allot Communications is a leading global provider of intelligent broadband solutions that put mobile, fixed and enterprise networks at the center of the digital lifestyle. Allot's DPI-based solutions identify and leverage the business intelligence in data networks, empowering operators to shape digital lifestyle experiences and to capitalize on the network traffic they generate.

Related Blog messages

 • Allot neemt deel aan het HP OpenNFV Partner Program

  Allot Communications Ltd. Is een toonaangevende wereldwijde leverancier van intelligente breedband oplossingen die operatoren helpen om hun netwerk te optimaliseren, meer inkomsten uit het netwerk te genereren en die ondernemingen en organisaties helpt om hun productiviteit te verhogen. Recent heeft Allot aangekondigd om deel te nemen aan het HP OpenNFV Partner Program. Dit is een initiatief dat de telecommunicatie-industrie in staat stelt om nieuwe diensten en vernieuwingen in het netwerk sneller te lanceren door het core-netwerk en bepaalde netwerkfuncties te virtualiseren.

 • Allot cloudtrends rapport q2 2015

  Elk kwartaal brengt Allot Communications het CloudTrends rapport uit. Allot baseert het rapport op de analyse van het netwerkverkeer van bedrijven, instellingen, scholen (universiteiten) en service providers. De editie Q2/2015 heeft een focus op security in cloud omgevingen. De belangrijkste conclusie van het rapport is dat door de toename in mobiliteit en het gebruik van cloud applicaties medewerkers vaak onbewust en onbedoeld toegang tot gevoelige bedrijfsinformatie geven. Het gebruik van sociale netwerken, file sharing, instant messenging en versleutelde proxy's opent achterdeuren naar het bedrijfsnetwerk voor hackers en kwaadaardige content. Naast dat dit verkeer een negatieve invloed op het netwerk heeft en de productiviteit beïnvloed, kan het voor de organisatie allerlei (reputatie) schade veroorzaken.