Electronic Components Blog

Tuesday, 21 March 2017 13:33

bijzondere (technische) oplossingen vanuit Heijen

bezoek college b&w gemeente Gennep

Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van Heynen bracht het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gennep een bezoek aan Heynen. Hierover is door een medewerker van de gemeente het volgende verslag gemaakt dat in een lokaal huis-aan-huisblad verschijnt.

Heynen: bijzondere (technische) oplossingen vanuit Heijen
Dinsdag 14 maart brachten burgemeester en wethouders een bezoek aan Heynen, een familiebedrijf dat eind 2016 zijn 65-jarig jubileum vierde. Oprichter Leon Heijnen begon in 1951 een ingenieursbureau in Venlo en verhuisde later naar de Maasweg in Gennep. Het bedrijf groeide vervolgens uit tot een leverancier van specialistische, technische oplossingen aan ontwikkelaars en fabrikanten van elektronica, telecom en ICT bedrijven, omroepen, het leger en de energiesector. Heynen heeft grote bekende klanten zoals Philips Healthcare, Enexis, NOS, KPN en de Tweede Kamer.

Specialistische producten
Lennart Heijnen, derde generatie en directeur/ceo:
“Op onze hoofdvestiging hier in Heijen werken ongeveer 35 mensen. We hebben ook nog een vestiging in België en Luxemburg. Het is soms lastig uitleggen wat we precies doen; het gaat namelijk over hele specialistische technische producten. We werken samen met topfabrikanten wereldwijd en brengen de vraag van de klant en de oplossingen van een fabrikant samen. We denken mee over maatwerk en klantprocessen.
We leveren bijvoorbeeld allerlei elektronicacomponenten en netwerkmonitoringsinstrumenten aan bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan testapparatuur die nodig is om de dekking van WiFi netwerken in kaart te brengen en te verbeteren.
Ook leveren we cameos (videorugzakken) aan klanten zoals de NOS en SBS. Daarmee kunnen ze rechtstreeks een hoge kwaliteit live videoverbinding realiseren.
Een ander voorbeeld zijn radiofrequentiecomponenten zoals onderdelen voor mri-scanapparaten in ziekenhuizen.”

Up to date blijven
Voor een specialistisch bedrijf als Heynen is het noodzakelijk om op de hoogte blijven van de meest moderne technieken en ontwikkelingen. Lennart: “We gaan daarom ook regelmatig op pad naar beurzen en fabrieken wereldwijd.”
Al met al een bijzonder en indrukwekkend bedrijf daar aan de rand van Heijen.
Met hun motto ‘Vernieuwend, betrouwbaar en deskundig’ houden ze klanten aan zich gebonden, al 65 jaar.